Spring til indhold

Sverige: væksten i byggeindustrien fortsætter

Stabil økonomisk udvikling fortsætter med at skabe vækst i Sveriges byggeindustri og dermed muligheder for danske virksomheder.

Ifølge en ny prognose fra Sveriges Byggindustrier vil væksten i den svenske byggeindustri fortsætte. Rapporten slår fast, at Sveriges stabile økonomiske udvikling giver robuste forudsætninger for byggeindustrien. Væksten dækker bredt og omfatter investeringer i boliger såvel som anlægsinvesteringer. Prognosen vurderer dog, at investeringer i boliger vil tabe lidt af pusten sammenlignet med tidligere år, mens investeringer i infrastruktur fortsætter med at stige. Dette skyldes ikke mindst Stockholm, som i disse år er Europas hurtigst voksende by.

Frem til 2021 planlægger Stockholm investeringer i byggeri og infrastruktur på 100 mia. euro. Også i den sydlige del af Sverige fortsætter væksten. Det er ikke mindst drevet af boligbyggeri i Malmø og opførelsen af et stort forskningsanlæg i universitetsbyen Lund. 

Dansk Byggeri, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Danske Ark vurderer, at nabolandet Sverige forsat vil være et af de mest attraktive markeder for danske bygge- og anlægsvirksomheder, danske rådgivende ingeniører og danske arkitektvirksomheder. Ifølge en opgørelse fra de tre organisationer byggede danske virksomheder i 2014 infrastrukturprojekter i Sverige for 3,4 milliarder danske kroner. Det svarer til cirka 19 procent af hele den samlede udenlandske omsætning for sektoren.

""Seneste nyt

    Se alle