Spring til indhold

Vitalis – Nordens ledende eHelsemøde, 22.-24. april

""

Et tilbagevendende tema ved årets Vitalis-konference i Göteborg var behovet for nye digitale løsninger for at komme befolkningsudviklingen i Sverige i møde med et aldrende indbyggerantal og flere og flere ældre. Efterspørgslen på nye hjælpemidler i hjemmet, som øger selvstændigheden, trygheden og delagtigheden, kommer ikke mindst fra de ældre selv. Telemedicin, chatfunktioner, digitale kommunikationsløsninger, som forbedrer kommunikationen mellem patient, pårørende og personale, efterspørges. Eftersom manglen på personale samtidigt øges, bliver det kritisk for kommunerne at varetage den velfærdsteknologi, som er tilgængelig. Selv myndighederne arbejder nu mere aktivt med at støtte udviklingen i kommunerne og med at se på muligheden for øget koordinering, hvilket indbyder danske virksomheder til at se nærmere på det svenske marked.

 

På et andet område findes behovet for at øge tilgængeligheden til patientdata i forsøg på at øge merværdien i mødet mellem patient og læge. I dag ligger data i forskellige systemer, hvilket medfører en ineffektiv ressourceudnyttelse og til tider mangelfuld informationsoverførsel. Systemerne i landstingenes respektive kommuners regi taler ikke altid med hinanden Desværre lader spørgsmålene dog ikke til at være håndteret på ledelsesniveau, og forandring er ikke altid let at gennemføre. Her spiller både patient og personale en vigtig rolle for at få spørgsmålene på dagsordenen.

 

Helse- og sygeplejen i Sverige står over for omfattende behov og behøver nye løsninger for at kunne møde individets behov i fremtiden. Patientsikkerhed, patienttilgængelighed og ikke mindst tryghed er vigtige nøgleområder, hvor danske virksomheder kan bidrage med sine produkter og tjenester.

 

Du skal være velkommen til at kontakte Charlotte Falk Johansson, rådgiver inden for sundhed, for mere information. Charlotte kan nås på mail chajoh@um.dk eller på telefon: +46 8 406 75 11 (mobil: +46 708 26 8558).Seneste nyt

    Se alle