Spring til indhold

Urban Solutions

Der er fuld fart på den svenske byggebranche. Fx skal byerne udbygges, skolerne skal moderniseres, infrastrukturen skal opgraderes, hospitalerne skal ombygges. Herunder er eksempler på nogle af de områder, hvor der bliver spurgt efter gode danske løsninger.

Danske løsninger virker også i Sverige
Den danske og svenske byggebranche deler samme grundlæggende struktur. Effektive danske løsninger bør derfor passe godt til det svenske marked, hvor de svenske kunder generelt er meget åbne for danske leverandører.

Arkitekter savnes
Ledigheden blandt svenske arkitekter er næsten nul. Derfor er svenske bygherrer meget interesserede i danske arkitekter, som har et godt ry.

Skoler skal moderniseres
Sverige
har sat sig mål om at bygge 1 000 skoler inden for 10 år. De samlede investeringer fra staten forventes at være på 300 mia. SEK for perioden.

Bymiljøerne skal gøres bæredygtige
Den svenske regering har afsat 2 mia. SEK til støtte for investeringer i bæredygtig byudvikling gennem bymiljøaftaler i 2015-2018.

Indeklimaet skal forbedres
Et af de største svenske udfordringer er ventilation, akustik og luftkvalitet, hvor Danske virksomheder har gode kompetencer og markedsmuligheder.

Stockholm skal blive verdens smarteste by
Stockholm stad har sat et mål om at være verdens smarteste by i 2040. 500 mio. SEK skal gøre byen mere digital i de næste 20 år. Skoler får mest – 290 millioner SEK, efterfulgt af omsorgssektoren med 140 mio. SEK og innovative løsninger med 115 mio. SEK.

Kontakt eksportrådgiver for mere information om Urban Solutions i Sverige:

Stéphane Barbou des Places
Eksportrådgiver, Urban Solutions
Tlf: +46 8 406 75 29 / +46 70 234 28 93
E-mail:
stepla@um.dk