Spring til indhold

TECH

Kontakt eksportrådgiver, Jane Søborg Skog, for mere information.Tlf: (0) 8 406 7513E-mail: jaskog@um.dk

Digitalisering har politisk prioritet i Sverige og er et område, der kræver gennemtænkte og ikke mindst gennemprøvede løsninger. Brugen af IT øges bl.a. inden for sundhed og uddannelse.

Inden for uddannelse arbejder den svenske IT- og Telekombranche målrettet med at sikre, at den svenske regering vedtager en national strategi for digitalisering for skoleområdet, mens man inden for sundhed har stor fokus på den såkaldte velfærdsteknologi. Velfærdsteknologi er en nødvendighed for at sikre velfærd i et samfund, hvor demografien forandres, og de økonomiske muligheder i samfundet kræver rationaliseringer og produktivitetsforbedringer.

Mobile GPS-alarmer, fjernstyring af elektronik og medicin-påmindelser er nogle af de løsninger, som kan klassificeres som velfærdsteknologi. I tråd hermed har det offentlige i Sverige grundlæggende brug for en opgradering af IT inden for administrationen, der i mange tilfælde består af manuel og decentraliseret håndtering. Offentlige myndigheder og kommuner/landsting er derfor en oplagt målgruppe for mange danske IT-virksomheder.

 

Læs mere her: Sektoranalyse ICT 2015