Spring til indhold

Ledige stillinger


Bliv Eksportrådgiver inden for Tech and Health på Danmarks Ambassade i Stockholm

Vil du være en del af holdet, der arbejder med positionering og eksponering af danske digitaliseringsløsninger og sundhedsområdet bredt set i Sverige? Så er dette en stilling for dig!

Har du faglig indsigt i sundhedsteknologi, IT og digitalisering af den offentlige sektor. Er du kommercielt indstillet og har gode samarbejdsevner. Kan du identificere danske virksomheders eksportpotentiale i form af markedsmuligheder i Sverige. Så er du måske vores kommende eksportrådgiver for Tech & Health på Danmarks Ambassade i Sverige.

Generelt om stillingen

Som eksportrådgiver har du ansvaret for at fremme danske virksomheders eksport og bidrage til dansk erhvervslivs internationalisering ved at rådgive danske virksomheder og organisationer inden for sundhedsområdet. Du skal opbygge og vedligeholde netværk til relevante myndigheder, erhvervsorganisationer, virksomheder, meningsdannere, nyhedsmedier mv i Sverige. Du skal bruge dine kontakter til at fremme konkrete danske virksomhederes løsninger som salg til markedet.

Eksportrådgiveren på sundheds IT indgår i et regionalt Nordisk-Baltisk team kaldet Tech & Health. Endvidere indgår eksportrådgiveren i Udenrigsministeriets globale sundhedsteam, der omfatter eksportrådgivere placeret på ambassader og handelskontorer mange steder i verden.

Som eksportrådgiver er du med til at sikre regionens målopfyldelse på Tech & Health området ved at bygge bro mellem kunder i dansk erhvervsliv, deres partnere i regionen samt myndigheder og organisationer i Sverige og Danmark. I den rolle løser du konsulentopgaver mod betaling for danske virksomheder, og yder værdiskabende rådgivning på et højt kvalificeret niveau. Du refererer i det daglige til Handelschefen i Stockholm og til teamlederen for Tech & Health i The Trade Council Nordic-Baltics.

Ambassaden i Stockholm varetager – ud over eksportfremme arbejdet – en bred vifte af politiske og public diplomacy opgaver samt investeringsfremme og borgerserviceopgaver. Eksportfremmeteamet på ambassaden består af en udsendt handelschef og fire lokalt ansatte eksportrådgivere (inkl. denne stilling) samt to praktikanter.

Læs mere om Danmarks Ambassade i Stockholm på www.sverige.um.dk

Læs mere om The Trade Council på http://um.dk/da/eksportraadet/

Om dig

Du har en relevant akademisk og/eller kommerciel uddannelse. Du behersker svensk og engelsk på forhandlingsniveau og har et godt kendskab til dansk. Derudover besidder du følgende faglige kvalifikationer

  • Kendskab til dansk erhvervsliv inden for sundhed og IT.
  • Indsigt i det svenske sundhedsvæsen, de tilhørende myndighedernes organisering samt processer for offentlige indkøb i Sverige.
  • Erfaring med salg, eksport og internationalisering og evt. med ”public affairs” opgaver
  • Forståelse for de reguleringsmæssige og markedsmæssige muligheder og udfordringer i Sverige.

Ud over de faglige kvalifikationer fordrer stillingen, at du kan nikke genkendende til følgende personlige kompetencer:

  • Diplomatiske evner og god kulturforståelse
  • Stærke forhandlingsevner både i relation til det offentlige såvel som i privat sektorsammenhæng
  • Resultatorientering og selvstændigt drive
  • Kundeorientering og kommercielt ”mind-set”
  • Stærk teamspiller, der også arbejder effektivt på egen hånd.

Vilkår og ansøgning

Du ansættes lokalt på den Danmarks Ambassade i Stockholm og indplaceres på ambassadens lønskala efter kvalifikationer.

Stillingen indebærer begrænset rejseaktivitet primært i Sverige og Danmark, men evt. også til de øvrige nordiske og baltiske lande.

For yderligere oplysninger kan du kontakte Handelschef Elisabeth Manford via email: eliman@um.dk 

Ansøgning sendes senest den 1. marts til jobstoamb@um.dk

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind