Spring til indhold

Ambassaden i Stockholm søger to praktikanter til et spændende og udfordrende praktikophold i handelsafdelingen

Ansøgningsfristen er 24. september 2018

Handelsafdelingen på ambassaden i Stockholm søger pr. 1. februar 2019 to praktikanter.

 

Arbejdsopgaver
The Trade Council på ambassaden i Stockholm har til formål at hjælpe danske virksomheder med at udvide eller opbygge aktiviteter på Danmarks andenstørste eksportmarked. Vi agerer som partnere og rådgivere for danske virksomheder på det svenske marked og assisterer med bl.a. strategiudvikling, identifikation af samarbejdspartnere, udarbejdelse af markedsanalyser og kontakt til potentielle kunder samt til myndigheder.

The Trade Council består af en handelschef og fire eksportrådgivere som du vil bistå i det daglige arbejde. Opgaverne varierer fra projekt til projekt og omfatter bl.a. desk og field research, bistand ved møder, udarbejdelse af analyser og kundekontakt. Derudover kan opgaver indenfor deltagelse i messer og events forekomme. Du kommer til at arbejde tæt sammen med de øvrige ansatte på ambassaden herunder andre praktikanter.

Ambassadens Trade Council er en del af Udenrigsministeriet, hvis opgave er at bistå danske virksomheder inden for eksport, internationalisering og investeringsfremme. Et praktikophold i handelsafdelingen byder på indsigt i de forhold, der knytter sig til international handel og internationalisering. I Trade Council få du en unik mulighed for, på nært hold, at opleve de udfordringer danske virksomheder står overfor på det svenske marked, samt få kendskab til den daglige arbejdsgang på den danske ambassade i Sverige.


Kvalifikationer
• Du har en bestået bachelorgrad og er påbegyndt en kandidat indenfor business, politik, økonomi eller tilsvarende.
• Du har en interesse for og evt. erfaring med at arbejde inden for det kommercielle område.
• Du kan lide at arbejde med tal og fakta - kendskab til Excel er en fordel.
• Du taler og skriver flydende dansk og engelsk - kendskab til svensk er en fordel.
• Du har gåpåmod, gode samarbejdsevner og er omstillingsparat i en travl hverdag.

Periode for opholdet
1. februar 2019 til 31. juli 2019.


Tilskud til dækning af udgifter
Udenrigsministeriet yder refusion for merudgifter forbundet med opholdet, såsom f.eks. logi og transport op til et månedligt, maksimalt beløb på 4.000,00 DKK. Ansøger er selv ansvarlig for at finde bolig i Stockholm under praktikperioden.

Ansøgning
Kortfattet ansøgning, CV, eksamensresultater og eventuelle udtalelser mærkes ”Praktikophold Trade Council” og sendes til jobstoamb@um.dk. Ansøgning og tilhørende bilag bedes indscannet i et samlet PDF-dokument.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen er 24. september 2018. Udvalgte ansøgere vil blive indbudt til samtale på ambassaden i Stockholm eller via Skype umiddelbart herefter.


Kontakt
Har du spørgsmål til stillingerne, er du velkommen til at kontakte de nuværende praktikanter:

Maria Nørtoft på tlf. +46 (0)8 406 7518 / manort@um.dk eller Jonas Søndergaard Rump på tlf.+46 (0)8 406 7526 / jonrum@um.dk.
Du kan også kontakte handelschef Elisabeth Manford på tlf. +46 (0)8 406 75 27 / eliman@um.dk.
Besøg gerne Trade Councils hjemmeside, for mere information om Trade Council og her for mere information om ambassaden.