Spring til indhold

Aarhus EU Kulturhovedstad 2017

Juryen for Kulturhovedstad 2017 har besluttet at anbefale, at Aarhus bliver den europæiske kulturhovedstad i Danmark i 2017.

Juryen valgte forleden at anbefale, at EU’s Ministerråd udpeger Aarhus som kulturhovedstad i 2017. Kulturminister Uffe Elbæk udtaler i denne forbindelse:

”Jeg er stolt over, at vi i et lille land som Danmark har to byer med så store kulturambitioner og så meget mod, at de har kastet sig over den store udfordring, det er at gå efter at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017. I dag er spændingen udløst, og juryen har valgt at anbefale, at EU’s Ministerråd udpeger Aarhus til at løfte opgaven som kulturhovedstad i 2017. Et meget stort tillykke til Aarhus. Det er godt gået! Jeg håber samtidig at Sønderborg vil gå videre med det arbejde, de har lavet som led i EU Kulturhovedstad. Både deres måde at organisere sig på og de nye arbejdsmetoder, de har udviklet, har været til stor inspiration for mig, og vil forhåbentlig inspirere på lokalt og nationalt niveau. Så jeg vil også fremadrettet følge deres arbejde.”

Juryen for Kulturhovedstad 2017 bestod af i alt 13 medlemmer. De 7 medlemmer er udvalgt af de europæiske institutioner (Europa-Parlamentet, Ministerrådet, Kommissionen og Regionsudvalget). De seks medlemmer er udvalgt af kulturministeren i samråd med EU Kommissionen.


Læs mere på Kunststyrelsens hjemmeside
eller kontakt Kommunikationschef i Kulturstyrelsen, Marianne Strøm, tlf.: 21 45 24 40 og Pressechef i Kulturministeriet Astrid Haug, tlf.: 25 47 21 07.

 Aarhus EU Kulturhovedstad