Spring til indhold

Danmark er mindst korrupt

I henhold til Transparancy Internationals korruptionsindeks er Danmark det mindst korrupte land i verden - sammen med Finland og New Zealand.

Den internationale anti-korruptionsorganisation Transparancy International offentliggjorde den 5. december 2012 sit indeks over korruption i 176 lande i det såkaldte ”Corruption Perception Index” (CPI).

Danmark deler i år førstepladsen med Finland og New Zealand, som de lande, der opfattes som mindst korrupte. Sverige intager en 4. plads. Med Island på en 11. plads rangerer alle fem nordiske land blandt de mindst korrupte lande i verden. De tre mest korrupte lande i verden angives at være Afghanistan, Nordkorea og Somalia.

Udenrigsminister Villy Søvndal udtaler:"Det er selvsagt med stolthed, at Danmark på ny indtager pladsen, som det land i verden, der i henhold til Transparancy Internationals korruptionsindeks, er mindst korrupt. Vi deler gerne den fornemme plads med Finland og New Zealand, og jeg lykønsker disse to lande. Den flotte placering bør samtidig minde os om, at vi er nødt til kontinuerligt at bevare og styrke de statslige myndigheder og institutioner, der hver dag sikrer at uregelmæssigheder og korruption ikke forekommer. I det internationale samfund arbejder vi også for at styrke de institutioner, der kan give borgerne samme form for tryghed."