Spring til indhold

FN-byen i København indviet den 4.juli 2013

H.M. Dronningen og FN's generalsekretær Ban Ki-moon indviede torsdag den 4. juli den nye FN-by i København. Ved den store åbningsceremoni deltog ligeledes statsminister Helle Thorning-Schmidt, udenrigsminister Villy Søvndal, udviklingsminister Christian Friis Bach og Københavns overborgmester Frank Jensen.

"" 

(© FN)

Med FN-byen ønsker Danmark at styrke sit internationale engagement og FN-organisationernes mulighed for at udføre deres vigtige arbejde for at sikre bedre og mere bæredygtige levevilkår for verdens befolkning. København har i mere end 50 år været vært for forskellige FN-organisationer, men det er første gang, at de nu bliver samlet under et tag, hvilket bidrager til synergi og større effektivitet. De 1250 ansatte i FN-byen var sammen med en række repræsentanter fra offentlige myndigheder, civilsamfundet og det private erhvervsliv inviteret til at fejre denne historiske begivenhed.

By og Havn er bygherre på FN-byen, der er designet af 3XN. Når det samlede byggeri er færdigt, vil det kunne rumme op til 1700 FN-arbejdsstationer. Bygningen har møderumsfaciliteter og en konferencesal, der kan rumme op til 450 personer, og er bygget som et energiklasse 1 hus med solceller på taget, brug af havvand til nedkøling og regnvand til toiletterne. Huset modtog i 2012 EU-kommissionens Green Building Award.