Spring til indhold

Nyt program fokuserer på mega-projekter

 Danske virksomheder får nu mulighed for at søge om økonomisk støtte i Udenrigsministeriet, når de kæmper om at vinde ordrer på meget store internationale bygge- og anlægsprojekter. 

”Det skaber vækst og beskæftigelse i Danmark, når vi hjælper IT-giganten Apple med at etablere verdens største datacenter i Viborg. Og det samme gør sig gældende, når vi hjælper danske virksomheder med at vinde ordrer på milliard-projekter i udlandet,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen. 

Regeringen har afsat 22 millioner til initiativet (heraf er de 14 millioner kroner afsat til projekter i vækst- og udviklingslande).

Udenrigsministeriet kan give støtte til at dækning af omkostninger som for eksempel konsulentbistand og tekniske undersøgelser i forberedelsesfasen af store projekter på minimum 100 millioner kroner, såkaldte højpotentialeprojekter.  

Der er fokus på sektorer, hvor danske virksomheder har en særlig erfaring og ekspertise, med særligt fokus på projekter inden for infrastruktur og energi.

Ansøgninger skal indsendes til Eksportrådet i Udenrigsministeriet efter at virksomhederne har været i dialog med den relevante danske ambassade eller repræsentation i det land/område som projektet ligger i. 

Ansøgninger kan også sendes direkte til Eksportrådet, der så vil kontakte ambassaden/repræsentationen. Ansøgningerne sendes til HVO-sekretariatet i Eksportrådet, hvo@um.dk 
 
For yderligere information kan henvendelse ske til HVO-sekretariatet på
hvo@um.dk
eller ved kontakt til den danske ambassade i Stockholm.Seneste nyt

    Se alle