Spring til indhold

IT-iværksættere bør kigge over sundet

Både den danske og den svenske IT-sektor er blandt de førende i verden. Derfor er samarbejdet over sundet en oplagt mulighed inden for særligt IT-innovation.

De fleste danskere kender programmerne Skype, Spotify og Bluetooth. Disse er blot tre blandt flere it-successer, som svenske virksomheder har del i. Den svenske IT-sektor er én af de få, der har oplevet fremgang trods den økonomiske nedtur. Frem mod 2017 forventes IT-industrien at fortsætte væksten med 5 procent årligt.

I Kista uden for Stockholm holder over 1.100 virksomheder, 6.800 universitetsstuderende og 1.100 forskere til og bidrager til det innovative IT-miljø i området. Kista er derfor et oplagt sted for danske virksomheder at forretningsudvikle samt finde kompetente partnere og investorer.

Sverige har desuden langt flere IT-investorer end Danmark, og de investerer gerne i danske iværksætter-virksomheder. Den svenske venturefond Creandum, som tidligere har investeret i Spotify, har eksempelvis investeret i Vivino, der er en dansk app til smartphones.

Den danske ambassade i Stockholm tilbyder workshops, vejledning og netværk for interesserede danske it-iværksættere.

Yderligere information

Den danske ambassade i Stockholm

Mette Ehlers Mikkelsen

Tlf.: +46 (0) 8 406 7500

E-mail: metmik@um.dkSeneste nyt

    Se alle