Spring til indhold

Danmarks Eksportåd i Sverige søger to praktikanter!

Den Danske Ambassade i Stockholm søger to nye praktikanter til handelsafdelingen fra d. 1. august 2015 til 31. januar 2016, med ansøgningsfrist d. 1. april 2015.
 

Ambassaden og handelsafdelingens arbejde

Eksportrådet er en del af Udenrigsministeriet og har til opgave at hjælpe danske virksomheder indenfor eksport, internationalisering og investeringsfremme. Eksportrådet er en integreret del af den danske ambassade i Stockholm, og tilbyder danske virksomheder strategisk rådgivning, identifikation af samarbejdspartnere, udarbejdelse af markedsanalyser, kontakt til nøglekunder og myndheder samt information om etablering i Sverige.

Handelsafdelingen på den danske ambassade i Stockholm består af en handelschef og fire eksportrådgivere, som du vil komme til at arbejde tæt sammen med.

Praktikantstillingen

Et praktikophold hos Eksportrådet ved den danske ambassade i Stockholm, giver indsigt i Udenrigstjenesten og Eksportrådets arbejdsopgaver, såvel som international handel, internationalisering og de udfordringer danske virksomheder står overfor på det svenske eksportmarked. Praktikopholdet er en god mulighed for at supplere dine studier med praktisk erfaring fra et internationalt miljø, og vil bidrage til både personlig og faglig udvikling.

Der er tale om uddannelsespraktik. Praktikopholdet skal bidrage til den studerendes uddannelse, og vil blive tilrettelagt på en måde der vil kunne sikre meritoverførsel, hvis det pågældende studiested tillader det.

Kandidaten til stillingen

For at komme i betragtning til en praktikplads, skal du være indskrevet på et studium ved en højere læreanstalt og som minimum have læst tre år på universitetsniveau. Desuden må du ikke allerede være i besiddelse af en akademisk uddannelse på masterniveau.

Løn

Stillingen er ulønnet, men Udenrigsministeriet yder refusion af merudgifter forbundet med praktikopholdet såsom f.eks. logi og transport op til et månedligt, maksimalt beløb på DKK 3.000,-. Praktikanter er selv ansvarlige for at finde bolig i Stockholm under praktikperioden.

Ansøg

Ansøgning, CV og karakterudskrifter skal fremsendes senest d. 1. april 2015 til stoamb@um.dk. Alternativt til ambassadens postadresse på:

Kgl. Danske Ambassade
Jakobs Gatan 3
S-111 52 Stockholm

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte de nuværende praktikanter, Nikolaj Dyg Hansen og Anne Christine Steneman, på henholdsvis tlf. +46 (0)8 406 7519 eller nikhan@um.dk eller på tlf. +46 (0)8 406 7516 eller ancste@um.dk. Du kan også kontakte handelschef, Marianne Peters, på tlf. +46 (0)8 406 7515 eller marpet@um.dk.Seneste nyt

    Se alle