Spring til indhold

Industry

Industri, robotter, AI, automatisering og højteknologisk udvikling i Sveriges tungindustri.

Sammenlignet med Danmark, er Sverige et større industriland. Landet har skabt mange af de største industrielle brands vi kender i dag: Electrolux, Ericsson, Volvo, ABB, Scania, Atlas Copco, SKF for at nævne et par stykker.

Sverige har en lang og stærk industritradition, og i dag står industrien for 77% af den samlede eksportværdi. 

Globalisering fører til nye muligheder
De store globale virksomheder ønsker produktion tæt på salget, tættere på R&D-centeret og med kortere leveringstider.
Øget automatisering i produktionen muliggør transitionen til konkurrencestærk lokal produktion. I tillæg øges statens fokus på at satse på ”ny-industrialisering” hvor automatisering, additiv tilvirkning og digitalisering af industrien står i centrum.

Nye teknikker
Traditionel fremstilling er kan være forbundet med stort materialespild – op til 60% i metalindustrien. Additiv fremstilling, som eksempelvis 3D-printning, kan løse denne problemstilling, og kan desuden producere elementer med langt lavere vægt end traditionelt fremstillede elementer, hvilket er attraktivt for især transportbranchen.
Udfordringen for mange svenske fabrikanter er i dag, at det er svært at bevæge sig fra at fremstille prototyper til massefremstilling vha. disse nye teknikker.

Industrien har et stort fokus på automatisering, AI og robotter, så hvis din virksomhed beskæftiger sig med dette, så kontakt eksportrådgiver Sofia for mere information om Industry i Sverige.

Kontakt en rådgiver

Jonas Søndergaard Rump
Tlf: +46 (0)8 406 75 18 
E-mail: jonrum@um.dk