Spring til indhold

TECH/IT

Sverige vil være de bedste til at udnytte potentialet ved digitalisering.

Sverige er et meget interessant marked, med massevis af projekter og aktiviteter i Tech- og IT-sektoren, og der forventes en årlig vækst på 5% på Tech-markedet.

På ambassaden i Stockholm omhandler Tech og IT alt lige fra dele til en digital løsning til integrationsløsninger inden for IT-systemer til kommunikationsplatforme. TECH er et bredt og omfavnende område hvori fællesnævneren er teknologi.

Oplagte samarbejdspartnere
Ligesom Danmark, har Sverige en god teknisk infrastruktur, som udgør et meget solidt grundlag til at integrere danske løsninger.

Digitalisering af uddannelse og skoler
Danmark har vist vejen, og udgør et godt eksempel på, hvordan man skal udføre projekter som digitalisering af uddannelse og skoler.
Danmark er desuden foran Sverige, både hvad angår education management og education-tech.

Verdensmestre i digitalisering

Danmark har gennem årene arbejdet på at digitalisere sin offentlige sektor, og ifølge FN er Danmark førende i verden, når det kommer til E-Government og E-participation.

Sverige har en målsætning om at blive de bedste i verden til at udnytte digitaliseringens muligheder og rangerer højt på EU-kommissionens digitaliseringsindeks, DESI.
Selvom Sverige er langt fremme inden for digitalisering og TECH generelt, er der stadig udfordringer med den digitale infrastruktur eksempelvis i forbindelse med offentlig digitalisering.

Dette baner vejen for et langt samarbejde mellem Danmark og Sverige.

Kontakt eksportrådgiver Marija for mere information om TECH/IT i Sverige

Kontakt en rådgiver

Marija Ljungdahl Caganic
Tlf.: +46 (0)8 406 75 16
Mail: marcag@um.dk