Spring til indhold

Information om coronavirus/covid-19

 

Vi anbefaler, at du følger med i udviklingen via Udenrigsministeriets Rejsevejledning for Sverige. Du kan finde rejsevejledningen med de seneste opdateringer på Udenrigsministeriets hjemmeside. 

Som det fremgår af Udenrigsministeriets hjemmeside, er Sverige i kategorien gul. Følg udviklingen om COVID-19 her. På denne side opdateres der dagligt om coronavirus.

Ambassaden følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/COVID-19 i Sverige. Danskere bosat eller på rejse i Sverige opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler: 

Folkhälsomyndigheten har hovedansvaret for spørgsmål vedrørende smittespredning og -beskyttelse. 

Den svenske beredskabsmyndighed (MSB) samler og formidler information om kriser, herunder COVID-19, på krisinformation.se.

Der opfordres også til at holde sig opdateret på WHO's hjemmside.

Nem adgang til vigtig information
Ambassaden opfordrer alle danskere i Sverige til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til den danske ambassade i Sverige på telefonnummer +46 (0) 8 406 7500. Uden for ambassadens åbningstid er der mulighed for omstilling til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På Sundhedsstyrelsens hjemmeside  og hos Statens Serum Institut kan du finde information om coronavirus/COVID-19.

For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.Seneste nyt

    Se alle