Spring til indhold

Det danske formandskab i Rio de Janeiro

Det danske formandskab har deltaget i 3GF’s (Global Green Growth Forum) events, der blev afholdt i mandags og i dag som en del af FN-konferencen Rio +20. Konferencen falder på 20 året for ”Earth Summit”-konferencen i Rio de Janeiro og kommer til at have fokus på grøn økonomi i konteksten af bæredygtig fattigdomsbekæmpelse samt en institutionel ramme for bæredygtig udvikling.

I mandags afholdtes en workshop med fokus på at fremme grøn vækst gennem partnerskaber mellem det offentlige og private. Med i panelet var danske deltagere fra kommunalt og virksomheds niveau, og der var også indlæg af Martin Lidegaard, minister for klima, energi og bygninger og udviklingsminister Christian Friis Bach.

Diskussionerne fra workshoppen vil tages op igen på 3GF-mødet i København d. 9.-10. oktober i år. Yderligere information om workshoppen kan findes her.

I dag, torsdag, stod der bæredygtig og inkluderende vækst på programmet. Med talere som statsminister Helle Thorning-Schmidt, FN’s generalsekretær Ban Ki-moon, andre statsledere samt ledere af større internationale organisationer, blev der lagt op til en debat om, hvordan man kan komme videre med bæredygtig vækst efter Rio +20 topmødet og G20-mødet, der netop har fundet sted i Mexico.

Diskussionerne vil fokusere på udfordringerne ved implementeringen af de forpligtelser, der kommer ud af topmødet. Også disse diskussioner vil senere på året tages op på 3GF-mødet i København, når 200 offentlige og private ledere fra hele verden mødes. Yderligere information om dagens debat kan findes her.

Yderligere information om 3GF’s arrangementer under Rio +20-konferencen kan findes her.
 

Verdens statslederne samlet i Rio de Janeiro i Brasilien. Foto: ROBERTO STUCKET FILHO