Spring til indhold

Søndag d.5. maj fylder Søren Kierkegaard 200 år

""

Jeg havde betænkt at celebrere min Geburtsdag med noget Nyt, jeg aldrig før har smagt, americansk Olie,” skriver Søren Kierkegaard i et humoristisk tilbageblik på sin 39-års fødselsdag.


Det er længe siden, at den verdensberømte filosof, teolog og forfatter Søren Kierkegaard fyldte 39 år – ja, faktisk kan vi på søndag fejre 200-året for hans fødsel. Dette bliver markeret med et utal af arrangementer verden over, som er skabt af en lang række aktører inden for bl.a. kultur, forskning, undervisning og medier.

Som indledning til den officielle markering af Søren Kierkegaards 200 års fødselsdag afholdes en festgudstjeneste i Vor Frue Kirke ved Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen den. 5. maj. Hendes Majestæt Dronningen deltager og alle er velkomne. Den officielle fejring af 200 året for Kierkegaard er derved skudt i gang og varer til den 11. november (hans dødsdag) 2013.

Der er også en række Kierkegaard-arrangementer i Sverige med bl.a. foredrag i Lund og Stockholm. Læs nærmere på ambassadens kulturkalender.
For arrangementer i Danmark findes al information på den nye hjemmeside om fejringen af Kierkegaards 200 år på: http://kierkegaard2013.dk/


Det er også muligt at blive opdateret om det sidste nye indenfor Kierkegaard på facebook, og her er der desuden mulighed for at vinde Peter Tudvads anmelderroste bog ”Forbandelsen”. Bogen er en dramatisk fortælling om Søren Kierkegaard, den geniale og gale mestertænker, der med sit lidenskabelige fokus på "hinenkelte" og "efterfølgelsen" revolutionerede filosofien og rystede teologien.
http://www.facebook.com/#!/Kierkegaard2013?fref=ts