Spring til indhold

Visum

Her kan findes information om ansøgning om Schengen-visum til Danmark.

Visum


Personer med gyldigt pas og gyldig opholdstilladelse i et Schengen-land eller med et gyldigt Schengen-visum behøver ikke visum til de øvrige Schengen-lande. Man må rejse indenfor Schengen som turist i op til 3 måneder inden for en 6-måneders periode. Det betyder, at hvis man har et gyldigt Schengen-visum gælder dette også for besøg i Danmark. Vær opmærksom på, at Grønland og Færøerne ikke er del af Schengen og derfor kræver et specielt visum.

Mange udenlandske statsborgere behøver ikke visum til Danmark. Se her hvilke nationaliteter, det gælder.

Personer med besøgsvisum til Sverige skal regne med mindst 30 dages sagsbehandlingstid for at få visum til Danmark, så kontakt ambassaden i god tid inden din rejse til Danmark.

Selve ansøgningen om et Schengen-visum til Danmark skal udfyldes via internettet på Visa Self Service Denmark - VSS (til og med den 30. juni 2019). Når du har søgt på internettet, skal du printe følgebrevet ud fra VSS hjemmesiden, og dette skal medbringes, når du fremmøder på ambassaden. Fra den 1. juli 2019 overgår ansøgning via Applyvisa , følgebrevet skal ligeledes medbringes.


Vigtigt: Ansøgning om visum på ambassaden sker ved personligt fremmøde. Medbring venligst udfyldt ansøgningsskema, alle relevante dokumenter samt følgebrevet fra din ansøgning på VSS. For at se hvilke dokumenter, der er påkrævet for din ansøgning se på Danmarks officielle hjemmeside for udlændinge. Hvis en invitation kræves sammen med ansøgningen, findes mere information her.

Gebyr på visumansøgning er SEK 610 for voksne og SEK 360 for børn mellem 6 og 11 år. Gebyret kan IKKE refunderes. Gebyret kan kun betales via online ansøgning. Ambassaden kan ikke tage imod betaling.

Alle ansøgere skal booke en aftale, inden de møder op på ambassaden. Ring til ambassaden på +46 08 406 75 00.

Åbningstiderne er: mandag til onsdag 9-12 og torsdag 13-16.

Alle dokumenter skal medbringes i original version ved ansøgning, for at ambassaden kan behandle visumsagen.