Gå til indhold

Visum

Her kan findes information om ansøgning om Schengen-visum til Danmark.

Personer med gyldigt pas og gyldig opholdstilladelse i et Schengen-land eller med et gyldigt Schengen-visum behøver ikke visum til de øvrige Schengen-lande. Man må rejse indenfor Schengen som turist i op til 3 måneder inden for en 6-måneders periode. Det betyder, at hvis man har et gyldigt Schengen-visum gælder dette også for besøg i Danmark. Vær opmærksom på, at Grønland og Færøerne ikke er del af Schengen og derfor kræver et specielt visum.

Mange udenlandske statsborgere behøver ikke visum til Danmark. Se her hvilke nationaliteter, det gælder.

Personer med besøgsvisum til Sverige skal regne med mindst 30 dages sagsbehandlingstid for at få visum til Danmark, så kontakt ambassaden i god tid inden din rejse til Danmark.

Selve ansøgningen om et Schengen-visum til Danmark skal udfyldes online via Applyvisa . Når du har søgt online, skal du printe følgebrevet ud, når du fremmøder på ambassaden. 

Vigtigt: Alle relevante dokumenter samt følgebrevet medbringes. For at se hvilke dokumenter, der er påkrævet for din ansøgning se på Danmarks officielle hjemmeside for udlændinge. Hvis en invitation kræves sammen med ansøgningen, findes mere information her.

Gebyr på visumansøgning er € 80 for voksne og € 40 for børn mellem 6 og 11 år. Gebyret kan IKKE refunderes. Gebyret kan kun betales via online ansøgning. Ambassaden kan ikke tage imod betaling.

Alle ansøgere skal booke en aftale, inden de møder op på ambassaden. Ring til ambassaden på +46 (0)8 406 75 00. Tidsbestilling fra og med 15-04-2024 klik her. 

Åbningstiderne er: mandag til onsdag 9-12 og torsdag 13-16. Lukkedage findes her.

Alle dokumenter skal medbringes i original version ved ansøgning, for at ambassaden kan behandle visumsagen.