Gå til indhold

Sektorer og markedsmuligheder

Mangfoldigheden i den danske eksport til Sverige er stor. Her på siden vil du finde en kort introduktion til en række sektorer, hvor ambassaden vurderer, at der tegner sig særlige markedsmuligheder for danske virksomheder. Det er samtidig sektorer, hvor ambassadens eksportrådgivere besidder særlig sektorkundskab og netværk.

Energi, Industri & Miljø
Energi- og industrisektoren i Sverige har igennem de seneste år oplevet rekordhøje investeringer, især inden for vedvarende energi såsom vindenergi, solenergi etc. Dette ses derfor som et område, hvor Danmarks og danske virksomheders ekspertise og viden inden for miljø og bæredygtig energi kan spille en rolle.

Sundhed & Digitalisering
Den svenske sundhedssektor har i de seneste år oplevet en stigende privatisering. Sverige står blandt andet derfor overfor nogle forandringer, der åbner døre for, at danske virksomheder kan bidrage til forbedring og optimering af IT-løsninger, serviceydelser, hjælpemidler mm. Herudover forventes IT-markedet i Sverige at stige med 5% i de kommende år, hvorved den stigende efterspørgsel på digitale løsninger skaber muligheder for danske IT-virksomheder.

Byudvikling
Bæredygtig byggeri, renovering og materialer er nøgleord, når det kommer til at mindske klimaaftrykket inden for byudviklingsområdet. The Trade Council i Sverige og Finland har fokus på bæredygtig og energieffektiv byggeri og renovering i 2021, hvor både danske og svenske virksomheder og myndigheder bringes på banen.

Kontakt os

Se hvem af vores rådgivere i The Trade Council i Sverige som kan hjælpe dig og din virksomhed videre på det svenske marked her.