Spring til indhold

Ambassaden i Stockholm søger en praktikant til et spændende og udfordrende praktikophold i handelsafdelingen

Ansøgningsfristen er hurtigst mulig

Handelsafdelingen på ambassaden i Stockholm søger pr. 3. februar 2020 en praktikant.

Handelsafdelingen på Danmarks ambassade i Sverige

Ambassadens handelsafdeling består af en handelschef, fire eksportrådgivere og en vækstrådgiver. Handelsafdelingen er en del af The Trade Council, Udenrigsministeriet, hvis opgave er at bistå danske virksomheder inden for eksport, internationalisering og investeringsfremme. Et praktikophold i handelsafdelingen byder på indsigt i de forhold, der knytter sig til international handel og internationalisering. Du får mulighed for på nært hold at opleve de udfordringer og muligheder, som danske virksomheder står overfor på det svenske marked. Handelsafdelingen arbejder tæt sammen med ambassadens politiske afdeling.

 

 

Arbejdsopgaver

Ambassaden fokuserer på FN’s verdensmål og indgår i Norden-Baltikum-samarbejdet med de øvrige danske ambassader. Som praktikant i handelsafdelingen vil du komme til at arbejde tæt sammen med rådgiverne inden for en eller flere af ambassadens fokusområder: Digitalization, Sustainability og Urbanization. Du vil blive koblet på eksportrådgivernes projekter indenfor både B2B og B2C. Arbejdsopgaverne er derfor alsidige og kan bestå i markedsundersøgelser, distributørsøgning, assistanse og deltagelse i møder, ved arrangementer og fremstød også rundt om i Sverige samt kontakt til store nøglekunder og myndigheder inden for ambassadens fokusområder. Du vil derfor få rig mulighed for at afprøve dine studiefærdigheder samt tillære dig ny og faglig viden i et internationalt samarbejde. Som praktikant også får mulighed for selvstændige opgaver under mottoet frihed under ansvar.


Derudover byder Stockholm på mange spændende begivenheder, gode spisesteder og et international samfund hvor praktikanterne har mulighed til at udvide deres netværk.

 

 

Kvalifikationer

  • Du har en bachelorgrad i en erhvervsøkonomisk, økonomi, statskundskab, jura eller anden relevant uddannelse og er i gang med din kandidatuddannelse. 
  • Du har en interesse for at arbejde inden for det kommercielle område.
  • Du taler og skriver flydende dansk og engelsk, og har gerne kendskab til svensk.
  • Du har gåpåmod og udviser engagement.
  • Du har gode samarbejdsevner og er omstillingsparat i en travl hverdag.
  • Du kan arbejde selvstændigt og effektivt.
  • Du har humor og en positiv indstilling.

I den samlede vurdering af ansøger indgår også en sikkerhedsvurdering fra relevante danske myndigheder.


Periode for opholdet
3. februar 2020 til 31. juli 2020.

 

 

Tilskud til dækning af udgifter

Udenrigsministeriet yder refusion for merudgifter forbundet med opholdet, såsom f.eks. logi og transport op til et månedligt, maksimalt beløb på 4.000,00 DKK. Der er mulighed for at tage SU med under opholdet. Derudover er det muligt at søge legater, f.eks. Erasmus+ støtte. Ansøger er selv ansvarlig for at finde bolig i Stockholm under praktikperioden.

 

 

Ansøgning
Kortfattet ansøgning, CV, eksamensresultater og eventuelle udtalelser mærkes ”Praktikophold Handel” og sendes til jobstoamb@um.dk. Ansøgning og tilhørende bilag bedes indscannet i et samlet PDF-dokument.

Ansøgningsfrist
Ansøgninger skal være ambassaden i hænde hurtigst muligt. Udvalgte ansøgere vil blive indbudt til samtale på ambassaden i Stockholm eller via Skype umiddelbart herefter.

 

 

Kontakt
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte de nuværende praktikanter:

Mikkel Kihl Nedergaard på henholdsvis tlf. +46 8 406 75 23 / mikned@um.dk eller Julie Fischer på tlf. +46 8 406 75 22 jufisc@um.dk

Du kan også kontakte handelschef Henrik Petersen på +46 70-560 80 10

Besøg gerne TheTrade Council hjemmeside: http://sverige.um.dk/da/eksportraadet/ for mere information om Eksportrådet og http://Sverige.um.dk/ for mere information om ambassaden.