Spring til indhold

Ambassaden i Stockholm søger én praktikant til et spændende og udfordrende praktikophold i handelsafdelingen

Kan ansøges til og med 17/05 2021. Udvalgte ansøgere vil blive kaldt til samtale løbende.

Handelsafdelingen på ambassaden i Stockholm søger pr. 1. august 2021 to praktikanter.

Handelsafdelingen på Danmarks ambassade i Sverige

Et praktikophold i handelsafdelingen byder på indsigt i de forhold, der knytter sig til international handel og internationalisering. Du får mulighed for på nært hold at opleve de udfordringer og muligheder, som danske virksomheder står overfor på det svenske marked. Som praktikant ved den danske ambassade i Sverige får du erfaringer, du vil kunne anvende direkte i dansk kontekst, idet Sverige udgør et af Danmarks største eksportmarkeder. Ambassadens handelsafdeling består af en handelschef, syv rådgivere og to praktikanter, der skifter halvårligt. Handelsafdelingen er en del af The Trade Council, Udenrigsministeriet, hvis opgave er at bistå danske virksomheder inden for eksport, internationalisering og investeringsfremme. Ambassaden indgår også i Norden-Baltikum-samarbejdet med de øvrige danske ambassader. Handelsafdelingen arbejder i øvrigt tæt sammen med ambassadens politiske afdeling.


Arbejdsopgaver

Du vil derfor få rig mulighed for at afprøve dine studiefærdigheder samt tillære dig ny og faglig viden inden for eksportfremme, projektstyring, internationalt samarbejde og ikke mindst den udenrigspolitiske tjeneste. Som praktikant vil du blive koblet på eksportrådgivernes mange projekter og få mulighed for selvstændige opgaver under mottoet ”frihed under ansvar”. Handelspraktikanterne vil komme til at arbejde tæt sammen med rådgiverne inden for et eller flere af ambassadens fokusområder: Sustainable Solutions, Digitalization og Urbanization. Som en del af Trade Council vil dine arbejdsopgaver indeholde alt fra at skrive tilbud til virksomheder og lave markedsundersøgelser, til deltagelse i webinarer og erhvervsfremstød - bl.a. i ambassadørens residens. Under corona oplever vi også mange henvendelser fra danske virksomheder fra alskens brancher, der gerne vil kende til det svenske marked, hvorfor arbejdet altid byder på nye og spændende udfordringer.


Derudover byder Stockholm på mange spændende begivenheder, gode spisesteder og et international samfund, hvor praktikanterne har mulighed til at udvide deres netværk.


Kvalifikationer

  • Du har en bachelorgrad i f.eks. International Business and Politics, Økonomi, HA-almen, Politik og økonomi, Statskundskab eller anden relevant uddannelse, og du er i gang med din kandidatuddannelse. 
  • Du har en interesse for at arbejde inden for det kommercielle område.
  • Du taler og skriver flydende dansk og engelsk, og har gerne kendskab til svensk.
  • Du har gåpåmod, og udviser engagement.
  • Du har gode samarbejdsevner, og er omstillingsparat i en travl hverdag.
  • Du kan arbejde selvstændigt og effektivt.
  • Du har god humor og en positiv indstilling.

I den samlede vurdering af ansøgere indgår også en sikkerhedsvurdering fra relevante danske myndigheder.


Periode for opholdet
1. august 2021 til 31. januar 2022.


Tilskud til dækning af udgifter

Udenrigsministeriet yder refusion for merudgifter forbundet med opholdet, såsom f.eks. logi og transport op til et månedligt, maksimalt beløb på 4.000,00 DKK. Der er mulighed for at tage SU med under opholdet. Derudover er det muligt at søge legater, f.eks. Erasmus+. Ansøger er selv ansvarlig for at finde bolig i Stockholm under praktikperioden.


Ansøgning
Kortfattet ansøgning, CV, eksamensresultater og eventuelle udtalelser mærkes "Praktikophold Handel"  og sendes til jobstoamb@um.dk. Ansøgning og tilhørende bilag bedes indscannet i ét samlet PDF-dokument.


Ansøgningsfrist
Ansøgninger skal være ambassaden i hænde senest 17/05 2021. Udvalgte ansøgere vil blive indbudt til samtale på ambassaden i Stockholm eller via Skype umiddelbart herefter.
 

Kontakt
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte de nuværende praktikanter:

Rasmus Bentzen Søllingvraa på henholdsvis tlf. 
+46 8 406 75 28 / rassoi@um.dkeller Maria Elisabeth Bendixen på tlf. +46 8 406 75 24 / marbed@um.dk


Du kan også kontakte handelschef Elisabeth Manford på +46 8 406 75 27.

Besøg gerne The Trade Councils hjemmeside: http://sverige.um.dk/da/eksportraadet/ for mere information om Eksportrådet og http://Sverige.um.dk/ for mere information om ambassaden.