Spring til indhold

Pas

På denne side kan du læse, om hvordan du kan få udstedt pas på ambassaden.

 

Pas

Fra 1. januar 2012 indførte Danmark biometriske pas. Dette medfører, at det ikke længere er muligt at få lavet nyt pas på de danske konsulater i Sverige. De danske konsulater kan stadig udstede provisoriske pas og pasforlængelser, samt tage imod ansøgninger om pas til børn under 12 år. Der kan som tidligere søges om nyt dansk pas på Danmarks ambassade i Stockholm, samt på alle Borgerservice centre i Danmark.

Yderligere information om de nye biometriske pas kan findes her.

Fra den 15. juli 2019 tager ambassaden kun imod tidsbestilte henvendelser ved udstedelse og fornyelse af pas. Der skal bestilles tid til pasekspedition på ambassadens telefon +46 (8) 406 7500 med opgivelse af navn og kontakttelefon. Pasekspedition foretages mandag-onsdag fra kl. 09.00 til kl. 12.00 og torsdag fra kl. 13.00 til kl. 16.00.

Før du bestiller tid, læs venligst, hvad du skal huske at medbringe på ambassaden.

Det anbefales at kontakte ambassaden i god tid før evt. rejse bestilles.

Ansøgeren skal altid møde op personligt på ambassaden.

Pasansøgningsskema kan downloades i linkoversigten herunder. Blanketten kan også fyldes ud på ambassaden. For information om at ansøge om pas i Danmark, skal der rettes henvendelse til Borgerservice i den kommune, hvor ansøgeren ønsker at ansøge.

Passet udstedes altid af Rigspolitiet i Danmark. Det kan derfor tage mellem 2 og 6 uger at få udstedt et nyt pas. Skal en rejse påbegyndes, inden det nye pas er modtaget, vil ambassaden i visse tilfælde kunne forlænge det gamle pas eller udstede et provisorisk pas.

Pasbilleder tages på ambassaden. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe egne billeder.

Gebyr for udstedelse af nyt pas:

  • Børn (personer under 18 år): SEK 1400
  • Voksne: SEK 1400
  • Pensionister: SEK 1400
  • Provisorisk pas eller pasforlængelse: SEK 1400 (OBS: forhøjet gebyr udenfor ambassadens åbningstid). Ambassaden modtager betalingskort: Master og Visa. Der kan ikke betales med kontanter.

OBS: Ændring af navn for personer med dansk CPR-nummer:

For personer, der har dansk CPR-nummer (personnummer): Det er vigigt, at det danske CPR-nummer er opdateret korrekt inden der ansøges om nyt pas. Foretager man eksempelvis navneændring i Sverige, så skal dette ligeledes ændres i det danske register. Dette sker ikke automatisk. Ansøger skal derfor efter at navneændringen er foretaget i Sverige informere/dokumentere det danske folkeregister om ændringen. Dette gøres ved at kontakte den seneste bopælskommune i Danmark. Læs mere på www.borger.dk.