Gå til indhold

Kultur og Turisme

Danmark byder på en bred vifte af kulturelle oplevelser.

Kultur og ferie i Danmark

Kultur
Dansk kultur er mangfoldig og strækker sig fra klassiske designmøbler, internationalt anerkendte film, en voksende rolle inden for modeindustrien til stjernespækkede musikfestivaler.

I linkoversigten herunder kan findes links til et udpluk af danske kulturinstitutioner og til forskellige kulturguider. Endvidere kan du finde link til den danske kulturkanon, der blev lanceret af Kulturministeriet i januar 2006.

Ferie i Danmark
Danmark har over 40 millioner udenlandske overnatninger om året. Tyske turister står for omkring en tredjedel af overnatningerne, mens Norge og Sverige står for henholdsvis 2,1 millioner og 1,4 millioner.

Særligt København tiltrækker turisterne med sin historie og arkitektur. Den danske hovedstad er dog langt mere end kanalrundfart, borge, vagtskifte på Amalienborg, Tivoli, Den lille Havfrue og Nyhavn. Det er også her, man kan opleve nye arkitektoniske perler som Operahuset og Skuespilhuset, nyde det nye nordiske køkken på NOMA eller drikke en øl fra et af de mange danske mikrobryggerier, der er dukket op gennem de seneste år.

Du kan læse mere om dansk turisme og danske seværdigheder på følgende links. 

Links: