Gå til indhold

Testimonials - den politiske afdeling

Navn: Julie Taudal Olsen

Baggrund:
Mit navn er Julie, jeg er 26 år, og jeg læser International Sikkerhed og Folkeret på Syddansk Universitet i Odense. Jeg har i perioden den 1. august 2022 til 31. januar 2023 været Arktisk-politisk praktikant på Danmarks Ambassade i Stockholm. 

Hvorfor praktik i UM - og hvorfor Stockholm?:

Tanken om og lysten til at bo og arbejde i et andet land var den største grund til, at jeg søgte om praktik på en ambassade – man får et gennemgående kendskab til et lands politik, kultur og samfundsforhold samt et unikt indblik i det danske diplomatis maskinrum. Jeg valgte at søge i praktik da jeg ønskede at omsætte den viden fra universitet til reel praktisk erfaring, møde nye mennesker og få en masse gode oplevelser. Valget endte på ambassaden i Stockholm, fordi Sverige stod over for en række store interessante begivenheder som NATO-medlemskab, EU-formandskab og Riksdags valg.

Arbejdsopgaver og oplevelser:

Det har været utroligt spændende og lærerigt at være praktikant på ambassade i Stockholm. Umiddelbart efter jeg startede på ambassaden, følte jeg mig hurtigt som en vigtig del af det politiske team på ambassaden, hvor jeg hurtigt blev inddraget i vigtige arbejdsopgaver som at lave indrapporteringer til danske ministerier, besvare på instruktioner og lave research. Som Arktis-politisk praktikant har jeg haft stor mulighed for at kombinere mine interesser inden for Arktis og sikkerhedspolitik. Mit praktikophold har budt på en række forskellige arbejdsopgaver herunder planlægning af ambassadearrangementer, public diplomacy og deltagelse i møder. Besøget af den danske nobelpristager, rundvisning på fregatten Esbern Snare og en sejltur i den Stockholmske skærgård er helt klart nogle af mit praktikopholds højdepunkter. Derudover har vi været en weekendtur på Gotland og en skitur til det svenske fjeld, som helt bestemt kan anbefales!

Navn: Astrid Tærsbøl Pedersen

Baggrund:

Astrid, 25 år, studerer jura ved Københavns Universitet. Politisk-økonomisk praktikant fra 1. august 2022 – 31. januar 2023.

Hvorfor praktik i UM - og hvorfor Stockholm?:

Jeg valgte at søge en stilling som praktikant i UM, fordi jeg havde lyst til at prøve noget helt andet, end det jeg var vant til at beskæftige mig med på jurastudiet. Derudover var jeg nysgerrig på, hvad det indebar at arbejde på en ambassade. Hvis man er bare en smule eventyrlysten er praktik ved en ambassade en oplagt mulighed for at bo og arbejde i et andet land. Jeg søgte blandt andet praktik i Stockholm for at lære mit naboland bedre at kende, opleve den stockholmske skærgård, stå på ski i de svenske fjelde, og fordi Sverige har kunne byde på en række højaktuelle politiske begivenheder, såsom riksdagsvalget i september 2022, Sveriges ansøgningsproces til NATO og det svenske EU-formandskab 2023. 

Arbejdsopgaver og oplevelser:

Mine arbejdsopgaver har været være meget forskelligartede, og to dage har sjældent lignet hinanden. Nogle af de faste opgaver har været at følge med i det svenske mediebillede og berette herom, informationsindsamle, skrive indberetninger til UM om aktuelle politiske problemstillinger eller svare på instruktioner fra danske ministerier. Som led i mine arbejdsopgaver har jeg haft kontakt med svenske ministerier og myndigheder, men arbejdet har også indebåret borgerkontakt. Som politisk praktikant bliver man hurtigt en integreret del af afdelingen og bliver inddraget i stort som småt i hverdagen, hvilket både har været fagligt udfordrende og utroligt givende! Udover de faste opgaver, har mine arbejdsopgaver budt på planlægningen og afviklingen af diverse events, herunder flere af dem i samarbejde med ambassadens handelsafdeling.