Gå til indhold

Testiomials - handelsafdelingen

Navn: Tobias Wiedemann

Praktikperiode: 1. august 2022 - 31. januar 2023

 

Baggrund:

Jeg hedder Tobias Wiedemann, jeg er 26 år, og jeg læser cand.merc Finance and International Business. 

Jeg vidste, at jeg enten ville på udveksling eller praktik i udlandet på kandidaten, og jeg faldt over muligheden for at søge en praktikplads på Danmarks ambassade i Sverige i den forbindelse.

 

Hvorfor praktik i Udenrigsministeriet - og hvorfor Stockholm?:

Jeg søgte en praktikplads i Udenrigsministeriet, da jeg synes, at det internationale aspekt af handel og varetagelse af danske styrkepositioner i udlandet er interessant.

Derudover er det enormt spændende at være på en ambassade, da det er en helt speciel følelse af vide man repræsenterer Danmark i udlandet.

Stockholm er derudover en skøn by, og jeg kan varmt anbefale at bruge 6 måneder her. Det er en meget flot by med rigtig mange muligheder i fritiden.

 

Arbejdsopgaver og oplevelser:

I løbet af min tid i handelsafdelingen og på ambassaden har jeg beskæftiget mig med en bred vifte af opgaver. Fra informationssøgning til analyser og til udfærdigelse af rapporter til danske virksomheder. Det har været utrolig lærerigt og jeg har fået rig mulighed for at anvende teori fra studiet i praksis.

En af de oplevelser der er værd at nævne er, at man virkelig kunne mærke, at man var på en ambassade under folketingsvalget, da vi praktikanter skulle brevstemme heroppe fra Sverige.

Derudover har vi været ude og sejle i den Stockholmske Skærgård hvilket var en smuk og skøn aften. Det er noget, som jeg vil anbefale alle fremtidige praktikanter at gøre!

 

Praktikant Tobias